ISSYS ICT

Terugblik Lunch & Learn sessie : Security

Gepubliceerd op 11 oktober 2016 door ISSYS ICT
Leestijd: 2 minuten

ISSYS ICT organiseert jaarlijks (samen met partners) diverse Lunch & Learn sessies of workshops over ICT gerelateerde zaken waar u mee te maken heeft, of wellicht mee te maken krijgt. Deze gratis sessies worden op onze locatie te Alkmaar gehouden. Onze onderwerpen wisselen regelmatig en vormen een efficiënte en leuke manier om uw kennis uit te breiden en verdieping te zoeken. Daarnaast houden wij de sessies bewust klein om zo de interactie optimaal te houden.
Ook dit jaar heeft ISSYS ICT weer diverse Lunch & Learn sessies georganiseerd. Thema’s die het afgelopen jaar passeerden waren onder andere Online Werken, Exact, Slimmer Werken met documenten beheer, Office 365, Cloud telefonie. De laatste in deze reeks van 2016 was een zeer goed bezochte Security sessie over databeveiliging.

Na een welkomstwoord van ISSYS ICT, startte Hans Tuenter van de zusteronderneming Sincerus met een presentatie over de gevaren buiten kantoor, zoals malware, verouderde (onveilige) software en cybercrime. Het gevaar kan echter ook vanuit de organisatie komen, denk maar eens aan onoplettende werknemers die op verkeerde URL’s klikken of verlies van data door gestolen laptops tijdens thuisgebruik. Tevens werd aandacht besteed aan de Wet Datalekken. Deze nieuwe wet vraagt veel van de gebruiker van persoonsgegevens, want met passende beschermingsmaatregelen kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de gelekte persoonsgegevens onbegrijpelijk of ontoegankelijk zijn. En hiermee kan misbruik voorkomen worden.
De presentatie benadrukte vooral organisatie brede bewustwording; weet wat er speelt, ken de gevaren, zowel intern als extern, en last but not least, neem beveiligingsmaatregelen om de eerste risico’s zo veel mogelijk te beperken. Vraag naar de mogelijkheden van onze SECURITY AUDIT of onze overige diensten op het gebied van databeveiliging. Samen kunnen wij bepalen welke diensten wij kunnen inzetten voor de beveiliging van uw organisatie.

Wij kijken terug op geslaagde bijeenkomsten! De planning voor 2017 is in volle gang. Echter zonder uw interesse en input zijn de sessies niet succesvol. Heeft u behoefte aan bepaalde onderwerpen, hebben wij een thema van uw interesse gemist of zou u een sessie in de herhaling willen zien? Laat het ons weten via het informatie aanvraagformulier en wellicht ziet u uw gewenste onderwerp terug in de planning van 2017.

Deel dit artikel: