SharePoint, de nieuwe manier om samen te werken

Gepubliceerd op 20 oktober 2017 door ISSYS ICT3 min

Doelgericht en efficient (samen)werken met SharePoint

Het klinkt ideaal, maar of het ook echt mogelijk is? Dat niet iedereen dezelfde structuur aanhoudt en prioriteiten kan stellen mag duidelijk zijn. Waar de ene collega altijd overzicht lijkt te hebben en keurig op tijd de gevraagde rapporten inlevert, heb jijzelf moeite om orde te maken van de chaos in je hoofd en op je bureau. Zeker na een dag met allerlei externe afspraken…. Wat kun je doen om efficienter en doelgerichter te werken? De veelzijdigheid van SharePoint brengt je in ieder geval al een stap in de goede richting.

Actielijsten en prioriteiten stellen

Probeer orde aan te brengen in de chaos door prioriteiten te stellen in je activiteiten. Per dag of per week, net wat het meest realistisch is en past bij je agenda. SharePoint biedt de mogelijkheid tot online takenlijsten. Maak deze lijsten compleet met status updates en een einddatum om de prioriteiten nog duidelijker te stellen. Werk de lijst af en begin niet aan iets nieuws voordat je iets kunt afstrepen. Start geen nieuwe activiteiten die niet op je online actielijst staat en zorg dat alles klaarstaat voor de activeiten van de volgende dag.

Altijd toegang, ook onderweg en thuis

De centraal opgeslagen informatie is altijd en overal toegankelijk. Panne met de fiets of auto? Geen probleem! Werken en vergaderen vanuit huis wordt met SharePoint van Office 365 een eitje. Rijden de treinen niet?  Deel je opgeslagen bestanden zonder deze elke keer te hoeven mailen naar je collega’s. Geen overvolle mailboxen of vergeten mailtjes, maar wel elke keer de meest actuele bestandsversie. Heb je toegang tot internet? Dan kun je een online vergadering opzetten, waar je ook bent en met het apparaat dat het meest geschikt is. Geen reistijd, geen reiskosten. Meer werk verzetten en je projecten binnen het budget houden. 

Samenwerken, intern en extern

SharePoint maakt samenwerken met collega’s nog eenvoudiger. Om maar ergens te beginnen: Doordat uw werkt vanuit één centrale locatie, kunt u super handig taken verdelen binnen een projectgroep of inzicht wilt krijgen in openstaande activiteiten van uw collega’s. Op deze manier optimaliseert u de samenwerking en zorgt SharePoint ook voor meer productiviteit. Bent u veel onderweg, gebuik dan de mobiele SharePoint-app voor een overzichtelijke samenvatting van sites en projecten waarin u actief bent.
SharePoint werkt niet alleen goed als intern communicatie platform, desgewenst kunt u uw informatie ook delen met geselecteerde contacten buiten uw interne netwerk. Stel zelf in wie toegang kan krijgen tot uw SharePoint locatie en start uw online samenwerking.

Wilt u weten welke mogelijkheden SharePoint u nog meer kan bieden? Neem dan contact op met onze Office 365 expert, hij helpt u graag verder.

 

Wil je dit delen?