Koud, kouder, koudst! Maar opgeven is geen optie!

Gepubliceerd op 24 september 2018 door ISSYS ICT2 min

Afgelopen zondag was het zover: het team van 3 sportievelingen meldden zich aan de start van de 34e editie van de Dam tot Dam loop.Voor de de één was dit alweer de achtste keer; voor de ander de allereerste keer. 

Toch was het voor alle 3 net even anders dan gedacht. Afgelopen dinsdag was het met 30 graden in Limburg namelijk nog de warmste Prinsjesdag in 15 jaar! Daarnaast telde De Bilt in totaal 117 warme dagen (+20 graden) vanaf 1 januari, en blijkt 2018 een jaar in de wording waarin alle meteorologische records worden verbroken. Toen de temperatuur na dinsdag weer kelderde leek het eind van de nazomer nabij, maar tegen alle verwachtingen in is er gister opnieuw een meteorologisch record verbroken: afgelopen zondag was het opeens de koudste 23 september ooit gemeten.

Een goede gelegenheid om vooral niet teveel naar buiten te gaan, toch? Niet als het aan drie werknemers van ISSYS ICT ligt, die gisteren geheel vrijwillig weer en wind hebben getrotseerd over een afstand van 16,1 kilometer. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Na het startschot rende eenieder voorzien van een poncho en doorweekte schoenen richting de IJtunnel, waar het ritme letterlijk in de wedstrijd werd getrommeld. Eenmaal uit de tunnel vielen honderden lopers uiteen, en waar de één begon te temporiseren luidde dit moment voor de ander het begin in van een lange inhaalrace. Van begin tot eind werden alle lopers ondanks de regen hartstochtelijk toegejuicht, helemaal op het laatste stuk toen bij een aantal de benen wel wat parten begonnen te spelen.

Ondanks de stromende regen hebben alle 3 de deelnemers de 16,1 kilometer uitgelopen met tijden tussen de 1.22 en 1.36 uur. Wie doet dat nou op de koudste 23 september ooit gemeten? Weer of geen weer, dat opgeven geen optie is bewijzen al deze hardlooptoppers!

Werkelijk een wereldse prestaties waar jullie allen meer dan trost op mogen zijn! Volgend jaar weer? 😉

Wil je dit delen?