“Traditiegetrouw hebben wij een grote affiniteit met de doelstelling van het Banenplan. Zeker omdat wij al langer werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Naast het feit dat zij hier zelf voldoening uit halen, bieden zij ook meerwaarde voor onze organisatie.”

“Als ICT-dienstverlener bieden wij oplossingen voor de Cloud, ICT-infrastructuur, telefonie, softwareontwikkeling en ICT-beheer. Veel van onze werkzaamheden zijn zeer specialistisch en daardoor niet voor iedereen geschikt. Juist binnen dit soort functies zitten mensen, zoals onze collega’s met autisme, op hun plek. Momenteel werken twee mensen met autisme op onze afdeling Proactief Beheer. Zij controleren, volgens duidelijke vaste processen logbestanden, speuren naar mogelijke problemen en kijken waar afwijkingen voorkomen. Dat bevalt alle partijen uitstekend. Zowel voor deze collega’s als voor onze organisatie zien wij het als een win-winsituatie. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden om aan het arbeidsproces deel te nemen. Als werkgever maken wij ons daar ook hard voor. Zo investeren wij in geschikte werkplekken en in extra begeleiding, waarbij de rol van de jobcoach onmisbaar is. Vanuit de interne organisatie hechten wij daarnaast veel belang aan de sociale ontwikkeling. Op dit gebied proberen wij de collega’s ook extra te motiveren en stimuleren om deel te nemen aan bijvoorbeeld interne sociale activiteiten.

Het geeft ons veel voldoening te zien dat veel van deze collega’s is de loop van de tijd opbloeien. Er is zelfs een collega doorgestroomd naar een andere organisatie waar hij als volwaardig medewerker, zonder Wajong uitkering, werkzaam is. Dat is fantastisch om te zien. Als organisatie heb je naast intrinsieke motivatie ook medewerkers nodig met affiniteit voor het begeleiden van mensen met, in ons geval, autisme. Wij juichen de doelstellingen van het Banenplan toe en zijn er van overtuigd dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook veel voor andere organisaties kunnen betekenen.”

 

Foto: Sandy Boersen, HR Medewerker ISSYS ICT
Bron: West Magazine – juni editie
Wil je dit delen?