Sumatra Software, is het wat voor u?

Gepubliceerd op 18 juni 2018 door Arie Tesselaar2 min

Werken met Sumatra Software; is het wat voor u? Een programma als Excel kan leiden tot ontijdige, deels irrelevante informatie en dus tot verkeerde beslissingen. Sumatra helpt u hierbij. ‘Is het echt zo simpel?’ denkt u dan. Sumatra Software werkt voor iedereen! Ik leg u graag uit hoe dat zit.

Zó simpel? Hoe dan?

Het succes van Sumatra Software ligt deels in het feit dat hun operationele rapportages, in tegenstelling tot anderen, ‘direct op de database’ werken. Bij aanvang kunnen gebruikers direct aan de slag waar anderen eerst bezig zijn de data voor te bewerken. Hierdoor werkt men al met informatie, waar het bij anderen nog losse data is. Die data moet dan eerst nog eens worden opgehaald via allerlei rapportages. U wilt tenslotte niets over het hoofd zien. Soms wordt daar als tussenstap ook nog eens een data warehouse tussen gezet.

Bruikbare data

Data wordt pas bruikbare informatie wanneer die relevant, betrouwbaar en tijdig is. Sumatra presenteert informatie op efficiënte wijze in kleine blokjes. Door deze blokjes slim te combineren ontstaat een geavanceerd inzicht. Deze bevat niet alleen inzicht op hoofdlijnen, maar ook detailspecificaties. Die kleine blokjes zijn belangrijk voor de informatieoverdracht. Het leest sneller en kleine stukjes data ophalen belasten de server beperkt. Realtime en complete informatie dus!

Rapportages als ‘asset’ i.p.v. kostenpost

Door informatie zo laag mogelijk in de organisatie aan te bieden, kunnen medewerkers sneller actie ondernemen. Dit bevordert de dynamiek en werkt efficiency in de hand. Medewerkers zijn niet langer afhankelijk van andere collega’s voor de benodigde informatie. Sumatra presenteert deze gegevens bovendien overzichtelijk. Geen gedoe met submenu’s en -pagina’s. De tijd van de ‘diverse lijstjes’ en denken dat automatisering er alleen is voor bedrijfsprocessen en ophoudt bij rapportages is voorbij. Automatiseren van rapportages en interpretatie van data zijn geen toekomstmuziek meer. Op die manier bekeken zijn rapportages ook geen kostenpost meer, maar juist een opbrengst of ‘asset’. Eenvoudig en slim!

Wil je dit delen?