ISSYS ICT

ISSYS ICT in de media : Wat zegt u nu?

Gepubliceerd op 16 januari 2017 door ISSYS ICT
Leestijd: 3 minuten

Wekelijks stelt Executive Finance in de rubriek ‘Wat zegt u nu?’ een reeks vragen. Dit keer is het de beurt aan Ronald Mom, CFO van ISSYS ICT.

Ronald Mom – CFO ISSYS ICT

Wat is uw functie en hoe zou u uw functie omschrijven aan een kind van 5 jaar?
Ik ben sinds juli vorig jaar financieel directeur van ISSYS ICT B.V. in Alkmaar. Ik moet ervoor zorgen dat al het geld goed wordt uitgegeven en ik moet zorgen dat wij weten waaraan wij ons geld uitgeven.
Wat is uw huidige gemoedstoestand?
Ik probeer altijd rustig en relaxed te blijven, ook als de zaken even minder goed lopen. Reageren in de emotie is volgens mij meestal niet de juiste keuze.
Wat staat er in 2017 op de planning?
Het jaar 2017 staat voor ons bedrijf in het teken van verdere groei, maar daarnaast ook investeren in de kwaliteit van onze interne organisatie. Het aanscherpen van de processen en procedures en de uitrol van een nieuwe ERP-systeem zijn daarin belangrijke te nemen stappen.
Wat is de grootste uitdaging voor uw onderneming?
ISSYS ICT B.V. heeft drie belangrijke uitdagingen. Ten eerste de kwaliteitsverbetering, zoals in de vorige vraag aangegeven. Tweede belangrijke uitdaging is verdere groei van de omzet door onder andere uitbreiding van onze regio met Groot Amsterdam. Als derde uitdaging kan het behouden en werven van talenten worden genoemd. De kracht van onze organisatie zit in de kwaliteit van het personeel en daarom is dit dus een belangrijk punt voor succes.
Wat is de grootste uitdaging in uw vakgebied?
Binnen mijn vakgebied is de belangrijkste uitdaging altijd weer de koppeling te leggen tussen de cijfers enerzijds en de business, processen en mensen anderzijds.

 

Wat is uw laatste juichmoment op uw werk geweest?
Elke dag weer zijn er gelukkig de kleine juichmomenten. En dat zit hem vaak ook in de kleine dingen. Het tijdig afronden van een rapportage, een goed gesprek met een medewerker, een goed idee bedenken en uitwerken. Zolang ik deze juichmomenten ervaar weet ik dat ik nog om mijn plek zit. Zo niet, dan is het tijd om weer verder te kijken.

Wat maakt u boos?
Ik maak mij niet snel kwaad, maar ik kan niet tegen onrecht en oneerlijkheid. Mensen die niet eerlijk zijn om bijvoorbeeld hun eigen fouten te maskeren. Fouten maken geeft helemaal niets, daar leren wij allemaal van, maar wees wel zo sterk om ervoor uit te komen.
Met welke vakgenoot zou u wel eens een week willen ruilen?
De CFO van een grote corporate organisatie. Gewoon om eens goed mee te maken hoe zijn/haar dag eruit ziet.
Van wie heeft u het meest geleerd?
Ronny Schuijt. Ik heb in mijn carrière bij drie verschillende werkgevers samen met Ronny gewerkt. Ik kan wel zeggen dat hij een grote invloed gehad heeft op wie ik nu ben en waar ik nu sta. Juist doordat wij op veel gebieden tegenpolen zijn hebben wij jarenlang zeer prettig en succesvol samengewerkt.
Kijkt u uit naar de verkiezingen in 2017?
Ik ben zeker benieuwd wat de verkiezingen ons gaan brengen. De laatste jaren zien wij de verschuiving naar de meer rechtse partijen met als grootste voorbeeld Donald Trump in Amerika. Ik denk dat de rechtse partijen in Nederland bij de komende verkiezingen veel stemmen gaan krijgen. Wel vind ik dat alle partijen zich duidelijker moeten uitspreken over hun standpunten en daar dan ook naar moeten handelen. Niet om stemmen te winnen, maar om voor een visie (goed of slecht) uit te komen.
Hoe ontspant u zich?
Ik probeer twee keer per week hard te lopen. Dat is uiteraard gezond voor het lichaam, maar ook voor de geest. Maar echt lekker ontspannen doe ik bij een goede film welke mijn gedachten even helemaal weghalen van de werkelijkheid.

Bron: Executive Finance, 13 januari, 2017

Deel dit artikel: