ISSYS ICT

ISSYS ICT goes Dam tot Dam

Gepubliceerd op 12 september 2017 door ISSYS ICT
Leestijd: 2 minuten

Sportiviteit en ICT, wellicht niet de combinatie die als eerste in je hoofd op komt. Niets is echter wat het lijkt: ISSYS ICT heeft al jaren een aantal fanatieke sporters in het team. Van mudmasters tot triatleten en van zwarte band karateka’s tot vrijetijds hardlopers en bootcampers. Negen sportieve collega’s lopen aanstaande zondag 17 september mee met de 33e Dam tot Dam loop.

Boosten door hardlopen
Fitheid op de werkvloer krijgt vooral de laatste jaren steeds meer aandacht. Sterker nog, er is zelfs een boek over geschreven door een heuse trendwatcher. Hoewel de eerste stap natuurlijk nog steeds bij de werknemer zelf ligt, juicht ISSYS ICT deze persoonlijke initiatieven zeker toe.
Hoe leuk is het om een individuele activiteit om te zetten naar een team prestatie? Zo dacht Financieel Directeur Ronald Mom er ook over. Sinds een aantal jaren loopt hij zelf ook. “Het is heerlijk om je lijf een flinke boost te geven met hardlopen. De combinatie van een fulltime baan met een gezin maakt het niet altijd makkelijk om ‘even’ een rondje te lopen. Echter, door goed te plannen, lukt het altijd wel om tijd vrij te maken.” 16,1 km is overigens niet iets wat Ronald zomaar uit zijn mouw schudt. “Deze Dam tot Dam loop is zeker niet mijn eerste, maar zonder training en voorbereiding wordt het een hele uitdaging. Uiteindelijk wil je ook geen blessures oplopen.”

Samen fit – team uitje
Ook de andere collega’s staan voorbereid aan de finish. “Wij trainen nu individueel, maar na het weekend geven wij elkaar natuurlijk wel een update over de behaalde afstand. Het is leuk om te ervaren dat iets wat privé en individueel geïnitieerd wordt, samen te smelten tot een gezamenlijke en werkgerelateerde activiteit. Deze week volgen de laatste voorbereidingen. De rugnummers zijn binnen net als de hardloopshirts die  in de herkenbare ISSYS ICT kleur zijn besteld. Wij zijn er klaar voor!”

Deel dit artikel: