ISSYS ICT

Techtalk: Data Security

Gepubliceerd op 8 maart 2019 door ISSYS ICT

Is de database van uw organisatie voor een hacker van buitenaf te bereiken?

Graag nodigen wij u uit om op woensdag 17 april om 17:30 uur deel te nemen aan een kennissessie over de beveiliging van informatie van uw organisatie.

Het komt regelmatig voorbij in het nieuws: “Hackers dringen door tot netwerk van…”. Zo was afgelopen maand het softwarebedrijf Citrix nog getroffen door een hack, waarbij cybercriminelen toegang kregen tot hun netwerk. Hackers zijn een nachtmerrie voor elke organisatie en daarom is de informatiebeveiliging van uw organisatie van groot belang. Tijdens deze kennissessie zullen gastsprekers van Sincerus langskomen om u hier meer over te vertellen.

Sincerus

Sincerus is een organisatie die zich richt op informatiebeveiliging van organisaties door ze te helpen met hun beveiligingsvraagstukken middels analyses, advies, training en begeleiding. Sincerus bezit veel kennis op bijvoorbeeld het gebied van privacy, informatiebeveiligingsnormen, ethisch hacking en security monitoring.

Pentesten en Cryptolockers

Onderwerpen die tijdens deze kennissessie aan bod zullen komen zijn onder andere Pentesten en Cryptolockers.
Het uitvoeren van Pentesten heeft als doel om de effectiviteit van het beveiligingsbeleid van uw organisatie te testen met betrekking tot de opgegeven scope. Een vraag hierbij zou kunnen zijn: “Is de database voor een hacker van buitenaf te bereiken, en kan hij de data hier weghalen?”. Dit zijn vragen die voor elke organisatie belangrijk zijn.

Een Cryptolocker is een virus dat ervoor kan zorgen dat computerbestanden, inclusief back-ups verloren kunnen gaan; een virus waar geen enkele organisatie mee in aanraking wil komen.

Kortom, het zal een leerzame kennissessie worden waarbij tips worden gegeven vanuit de praktijk. Daarnaast zal het een interactieve sessie worden waarbij voldoende ruimte wordt gegeven voor het stellen van vragen. Deelname hieraan is geheel kosteloos en wordt van begin tot eind geheel voor u en / of uw collega’s verzorgd. U kunt u zelf en / of collega’s tot uiterlijk 12 april aanmelden.

Kennisniveau: 100 / 400 (Benieuwd wat dit inhoudt?)

PROGRAMMA

  • 17:00 – Aanvang
  • 17:30 – Eten
  • 18:00 – Start van kennissessie
  • 20:00 – Eind van kennissessie (+ 15 minuten uitloop)

Er is gedurende de kennissessie voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

ONDERWERPEN

  • Pentesten
  • Cryptolockers
  • Ethical hacking

U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor dit evenement.